Terra Perut v.d. Echtinger Grift (Terra) Stamboom Terra
Zoals we bij onze Uttah al hebben vermeld, werden wij volkomen verrast door de geboorte van Terra. Ze was niet gepland. Ze is op vrijdag 10 maart 2000 geboren. De zondag daaraan voorafgaand zagen we dat haar moeder Uttah een dikke buik kreeg. We maakten ons ongerust en dachten aan een snel groeiend kwaadaardig gezwel. Onderzoek door de dierenarts leerde ons een paar dagen later dat er een nest pups op komst was en wel heel binnenkort.

Die vrijdag werden er vijf pups geboren, die alle dun en mager waren. Kon eigenlijk ook niet anders, omdat Uttah alleen maar seniorenvoer kreeg en dat is voor zwangere teven nou niet bepaald de beste voeding. Twee pups zijn gestorven, drie zijn in leven gebleven. Eentje daarvan is dus onze Terra.

Terra is een hondje met veel temperament en lijkt in alles op haar moeder. We wilden eerst niet gaan fokken met Terra, maar omdat haar moeder al behoorlijk op leeftijd is en goed gezond en levendig, dachten we erover om die "eigenschap" te proberen vast te houden.


Toen ze drie en half jaar oud was hebben we de knoop definitief doorgehakt en besloten we met Terra een nestje te fokken. We hadden haar inmiddels vijf keer op een tentoonstelling uitgebracht, alleen de "gezondheidsonderzoeken" moesten nog worden afgewacht.
Haar ogen bleken in orde (laatste oogonderzoek dateert van 22 december 2004). Vervolgens zijn Terra's heupen onderzocht. Voor de eerste keer kregen we de foto gedigitaliseerd mee op
een CD. Hoewel we leken zijn op dat gebied, konden we zelf wel constateren dat Terra perfecte heupen moest hebben. Na enige weken kwam de officiële uitslag binnen: HD A met Norbergwaarde 37.


Op 25 november 2003 heeft Terra vier gezonde pups ter wereld gebracht; twee reutjes en twee teefjes, die allen een goed huis hebben gevonden. Vader is Axaluca of Great Pleasure.
Drie van haar pups zijn naar het buitenland vertrokken.

Terra woont inmiddels bij vrienden in Hooghalen. Ze heeft het daar erg naar haar zin.

Showresultaten
Show

Datum

Resultaat

Hilversum

04-09-2004

4 Zeer Goed

Hoogeveen

23-08-2003

1 Zeer Goed

Lastrup, Duitsland

06-07-2003

2 Uitmuntend, Res. CAC

Pörnbach, Duitsland

14-06-2003

1 Zeer Goed

Leeuwarden

21-04-2003

4 Uitmuntend

Zuidlaren

02-03-2003

1 Uitmuntend

Terug naar onze honden